Tandarts tarief

4 Veel voorkomende soorten plastische chirurgie

4 Veel voorkomende soorten plastische chirurgie

Geplaatst op

Voor mensen die hun uiterlijk willen aanpassen en hun schoonheidsdoelen willen bereiken, kan cosmetische plastische chirurgie een goede optie zijn. Cosmetische chirurgie kan het uiterlijk van de huid aanscherpen en verbeteren, gezichtskenmerken aanpassen, haren toevoegen of verwijderen en nog veel meer. Cosmetische plastische chirurgie kan ook worden gebruikt voor medische doeleinden, zoals voor mensen die ongelukken hebben gehad, om de functie van een lichaamsdeel te herstellen, of om littekens van een operatie te herstellen. Er zijn veel procedures beschikbaar, dus hier is een blik op de acht meest voorkomende vormen van cosmetische plastische chirurgie:

Borstvergroting

Borstvergroting verwijst naar procedures die de grootte of de vorm van de borsten vergroten of veranderen. Wanneer de grootte van de borst wordt vergroot, kan de procedure ook wel ‘borstimplantaatchirurgie’ worden genoemd. Borstvergroting is niet hetzelfde als borstvergroting of borstverkleining, die eigenlijk verschillende soorten procedures zijn.

Facelift

Facelifts herstellen verslapping, losse, hangende of gerimpelde huid op het gezicht. Tijdens deze procedure worden de gezichtsweefsels opgetild, overtollige huid verwijderd en wordt de huid vervangen door een nieuw geplaatste contouren. Nekliften of een halslift worden meestal gedaan in combinatie met facelifts. Andere procedures die vaak samen met facelifts worden gedaan, zijn neusvernieuwing, voorhoofdliften of ooglidchirurgie.

Haartransplantatie

Haartransplantatiechirurgie, ook wel bekend als haarherstel, wordt uitgevoerd om de schijn van kaalheid te verbeteren. Bij deze procedure wordt het haar verplaatst van een gebied met een dikke groei naar een kaal gebied.

In een enkele sessie kunnen meer dan duizend haren worden verplaatst. Sommige mensen kunnen meer dan één sessie nodig hebben. De haren die worden verplaatst zijn permanent, wat betekent dat er geen langdurige verzorging nodig is. De meeste haartransplantaties resulteren in een succesvolle haargroei na de procedure.

Neuscorrectie

Een neuscorrectie verwijst naar elke ingreep die de neus repareert of hervormt. Sommige mensen kiezen voor een neuscorrectie om cosmetische redenen. Anderen kunnen een medische reden hebben, zoals ademhalingsproblemen of geboorteafwijkingen. Een neuscorrectie kan worden gebruikt:

  • De grootte van de neus vergroten of verkleinen
  • Problemen na een verwonding verhelpen
  • Geboorteafwijkingen corrigeren
  • Ademhalingsproblemen verlichten of verbeteren
  • Versmalde vorm van de neusgaten
  • Verander de vorm van de brug
  • Verander de hoek van de neus

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden