Tandarts tarief

Alles over de mondhygiënist

Alles over de mondhygiënist

Geplaatst op

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen tandarts en mondhygiënist. Hoewel hun rollen in sommige opzichten hetzelfde zijn, kunnen ze hier en daar ook verschillen. In deze blog lees je wat een mondhygiënist doet en waarom je er een moet bezoeken.

Wat doet een mondhygiënist?

Tandartsen en mondhygiënisten gaan hand in hand om ervoor te zorgen dat jouw gebit sterk en gezond is. Een mondhygiënist is vooral gefocust op het uiterlijk daarvan en je glimlach zelfvertrouwen geven. Ook zijn mondhygiënisten verantwoordelijk voor het voorlichten van patiënten over de verzorging van hun gebit. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het opnemen van behandelingen en opsporen van infecties, bacteriën en mondaandoeningen. 

Waarom je een mondhygiënist moet bezoeken

Ook al zie je in de spiegel schone, witte tanden, is dat in werkelijkheid niet altijd het geval. Je tanden zijn niet altijd zo schoon als ze eruit zien omdat mondhygiëne meestal niet serieus wordt genomen. De gevolgen kunnen ernstig zijn voor je mondgezondheid en daarom is het wel belangrijk je mondhygiëne serieus te nemen. De mondhygiënist kan je hier uiteraard bij helpen. Hier zijn vijf redenen waarom je een afspraak met de mondhygiënist moet maken.

1.   Een gelukkige en gezonde glimlach: je wilt geen vlekken op je tanden, ook niet op plaatsen die je niet zomaar kan zien. De mondhygiënist helpt je je gebit vlekvrij te maken en kan verkleuring van je gebit voorkomen.

2.   Identificeer tekenen van kanker: bij een afspraak wordt een kankerscreening uitgevoerd. Als er tekenen van kanker in je gebit zijn helpt de mondhygiënist je dit te verminderen.

3.   Voorkomt tandvleesaandoeningen: naarmate we ouder worden, neemt de kans op tandvleesaandoeningen toe. Door regelmatig een afspraak te maken met de mondhygiënist word je geadviseerd om deze gevaren te minderen, zodat je geen tanden verliest.

4.   Schone en frisse adem: bacteriën rond de tanden veroorzaken een slechte adem. De hygiënist verwijdert de bacteriën en daardoor heb je weer een frisse adem.

5.   Mondhygiëne tips: tot slot zal de mondhygiënist je tips geven als je je afvraagt hoe je het best voor je gebit kunt zorgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden