Tandarts tarief

Een mondkapje kopen met filter: wat zijn je opties?

Een mondkapje kopen met filter: wat zijn je opties?

Geplaatst op

In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht. Moet jij daarom ook een mondkapje kopen met filter? In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes voldoende, wat betekent dat een stoffen- en een wegwerp mondkapje van de drogisterij prima werken. Ga je een mondkapje kopen met filter, dan ben je meestal wat beter beschermd, dan wanneer je alleen een mondkapje draagt. Hier lees je over de opties die je dan hebt en welke alternatieven er ook worden aangeboden.

Een stoffen mondkapje kopen met filter

Stoffen mondkapjes zijn in het openbaar vervoer toegestaan. Je mag ze zelfs zelf maken en zo reizen met de trein, de bus, de tram en de metro. Deze mondkapjes bestaan vaak uit twee lagen stof die voor je neus, mond en kin wordt gebonden. Je kunt ook een stoffen mondkapje kopen met filter die je zelf kunt vervangen. Deze filter houdt het virus beter voor je tegen dan een standaard stoffen mondkapje. De filters moet je weggooien en het stoffen mondkapje kun je wassen en opnieuw gebruiken. Een stoffen mondkapje kopen met filter is een goed idee als je extra beschermd moet worden tegen het virus.

Andere mondkapjes met filters

Je kunt ook een standaard mondkapje kopen met een filter er in. Dit zijn niet dezelfde als de stoffen mondkapjes. Het is een papieren mondkapje met daarin een rond plastic filter waardoor bijvoorbeeld vervuiling niet je longen in kan gaan. Er zijn ook plastic mondkapjes met filter die veel meer tegenhouden, zoals stof, formaldehyde, rook en bacteriën. Als je dat ook belangrijk vindt, dan kunnen deze een goed idee zijn. Verwar mondkapjes met filters niet met medische mondkapjes. Medische mondkapjes die dokters en zusters dragen zijn specifiek bedoeld en getest op het overdragen van virussen en bacteriën. Mondkapjes met een filter zijn dat niet altijd.

Niet-medische mondkapjes zijn voldoende

In het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje voldoende en is een mondkapje kopen met filter in principe niet nodig. Het idee achter het niet-medische mondkapje is dat jij daar anderen niet mee kunt besmetten. Het houdt het virus dus niet tegen. Omdat iedereen in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje moet dragen, kunnen ze allemaal het virus minder gemakkelijk overdragen aan een ander. Je beschermt dus als het ware elkaar en niet jezelf. Staat dat idee je niet aan, wat erg goed mogelijk is, dan kun je een mondkapje kopen met filter voor meer zekerheid.

Welk mondkapje heb jij nodig?

In Nederland worden de regels omtrent mondkapjes alweer versoepeld. De dreiging van Corona is echter nog niet weg en in het openbaar vervoer zal het mondkapje nog wel een tijdje verplicht blijven. Afstand houden is daar nagenoeg onmogelijk. Er zijn ook nog steeds regels op terrassen, restaurants en bij feesten. Een mondkapje kopen met filter is niet verplicht, maar het is voor jou mogelijk een extra bescherming die je nodig hebt. Volg de gebruiksaanwijzing wel nauwkeurig, zodat je zeker weet dat je optimaal beschermd wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden