Tandarts tarief

Heb ik een narcose tandarts nodig voor een wortelkanaalbehandeling?

Heb ik een narcose tandarts nodig voor een wortelkanaalbehandeling?

Geplaatst op

Voor de meeste patiënten klinkt een wortelkanaal een beetje overweldigend. Het goede nieuws is dat het niet nodig is. Als je bang bent voor de pijn die gepaard gaat met een wortelkanaal, is er een manier om de procedure vrijwel pijnloos te laten verlopen. Als je sedatietandheelkunde gebruikt, is een wortelkanaal helemaal niets ernstigs.

Wat is een wortelkanaal?

Wanneer je een wortelkanaal hebt, wordt er een opening gemaakt in de kroon van je tand. De tandarts verwijdert het vruchtvlees van de tand tot aan de punt van de wortels. Zodra het geïnfecteerde vruchtvlees is verwijderd, gebruikt de tandarts een vulmiddel om de tand te vullen, waarna een kleefmiddel wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de hele kanaalwortel van de tand wordt verzegeld. Zodra de procedure is voltooid, plaatst de tandarts een tijdelijke kroon op de tand, dan kom je terug voor een andere afspraak om een permanente kroon te laten plaatsen die de tand zal beschermen tegen verdere schade.

Het kan soms een langdurig proces zijn en omdat de tandarts te maken heeft met de wortels van uw tand, kan het zeer gevoelig en pijnlijk zijn, wat de reden is waarom veel patiënten het niet laten doen. Voor een wortelkanaal zijn er verschillende opties voor tandheelkundige sedatie die het gevoel dat je hebt, en in sommige gevallen ook de herinneringen die je hebt aan de ingreep, minimaliseren.

Als je een wortelkanaal krijgt, kun je lachgas, orale bewuste sedatie of IV sedatie gebruiken. De sedatiemethode voor een individu wordt bepaald op de medische voorgeschiedenis van de patiënt en de huidige lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Soorten sedatie

Minimale sedatie is het lichtste niveau van sedatie. Het gaat om een mild kalmerend middel, zoals een Valium-achtige medicatie of Nitroxide (lachgas.) Het gebruik van dit soort sedatie vereist geen extra training voor de tandarts. Als de ingreep voorbij is, kan je het kantoor verlaten zonder residuele effecten.

Matige sedatie wordt “sedatietandheelkunde” genoemd. Hierdoor kan de patiënt eenvoudigweg reageren op vragen, ze slapen niet.

Diepe sedatie, of Narcose, wordt aangeduid als “Slaaptandheelkunde” (onbewust). Met behulp van deze methode is er geen geheugen van de procedure. Een narcose tandarts die deze methode aanbiedt, heeft twee jaar dentale anesthesiologische residentie of een kaakchirurgische residentie nodig. Dit is het aanbevolen niveau van sedatie voor personen die om mentale of fysieke redenen geen tandheelkundige behandeling kunnen verdragen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden