Hoe vaak moet je minimaal naar de mondhygiënist voor optimale gebitsverzorging?
Geplaatst op
Aanbevolen wordt om naast de periodieke controles bij de tandarts ook de mondhygiënist te bezoeken. Helaas gaat nog altijd een groot deel van Nederland te weinig naar de tandarts en wordt de mondhygiënist al helemaal overgeslagen. Het is hoog tijd dat hier verandering in komt. De mondhygiënist is namelijk minstens zo belangrijk als de tandarts om het gebit optimaal te kunnen verzorgen. Heb jij dus al een Mondhygiënist Alkmaar op aanraden van de tandarts? Maar ga je te weinig of zelfs helemaal niet meer? Probeer dit dan te veranderen. In dit artikel leggen we uit waarom dit zo belangrijk is en geven we antwoord op die ene vraag, want hoe vaak moet je nu eigenlijk naar de mondhygiënist?
Waarom naar de mondhygiënist?
Waarom zou ik ook nog naar de mondhygiënist gaan? Ik ga toch trouw naar mijn halfjaarlijkse controles bij de tandarts? Dit is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Logisch ook. Om die vraag te beantwoorden is het eerst goed om naar de verschillen tussen de tandarts en de mondhygiënist te kijken. De tandarts spoort namelijk problemen op en behandelt deze waar dat nodig is. De mondhygiënist werk preventief. Deze helpt je bij het verbeteren van bijvoorbeeld je poetstechniek, verzorgt de tanden extra en reinigt deze op periodieke basis. Op die manier voorkom je grotere problemen en hoge tandartskosten.
Op zoek naar een goede mondhygiënist? Kijk dan eens bij Mondzorg Verstandig – de mondhygiënistenpraktijk. Hier vind je meerdere mondhygiënisten, zodat er altijd wel eentje is waar je een klik mee hebt. Een goede klik is erg belangrijk. Als jij vertrouwen hebt in de mondhygiënist, is de kans immers ook groter dat je regelmatig zult blijven gaan.
Hoe vaak naar de mondhygiënist?
Maar hoe vaak moet je naar de mondhygiënist? Dit is per persoon verschillend. Gemiddeld genomen zien we dat mensen ongeveer twee keer per jaar gaan. Er kunnen echter ook andere factoren een rol spelen. Factoren die maken dat vakere controles van belang zijn. Zo zien we bijvoorbeeld dat er mensen zijn die van nature een slechter gebit hebben. Meestal is dit genetisch bepaald. Als de ouders sneller gaatjes of tandsteen krijgen, dan geldt dit voor de kinderen vaak ook. Ook overmatig medicijngebruik en roken kunnen ertoe leiden dat er sneller problemen ontstaan aan het gebit. Voor deze mensen geldt dan ook dat vakere gebitsreiniging van belang is.
Om een goede mondgezondheid te behouden, is het dus verstandig om deze vraag bij de mondhygiënist neer te leggen. Wees hierbij ook eerlijk over je levensstijl, zodat ze een zo goed mogelijke inschatting kunnen maken op basis van eventuele risicofactoren. Zo weet je precies hoe vaak je moet gaan om je gebit gezond te houden.