Tandarts tarief

Je angst voor de tandarts overwinnen!

Je angst voor de tandarts overwinnen!

Geplaatst op

Ben jij bang voor de tandarts? Dan ben je niet de enige, ongeveer 40% is bang om een bezoekje te brengen aan de tandarts. Hierbij is 12% van de bevolking zo bang voor de tandarts dat ze helemaal niet gaan, iets wat nare gevolgen kan hebben zoals bijvoorbeeld een kies trekken
Het is natuurlijk altijd spannend om grotere behandelingen te moeten ondergaan zoals een wortelkanaalbehandeling of een kaakoperatie, maar naar de tandarts gaan is belangrijk zeker als je deze situaties wilt voorkomen. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om met je angst om te gaan en het wat minder spannend te maken. Zodra je bij de tandarts aankomt kun je het beste gelijk vragen wat je kunt verwachten. De tandarts kan nu uitleggen wat er precies gaat gebeuren en hoelang het gaat duren, duidelijke informatie vooraf werkt doorgaans rustgevend. 

Als je met de tandarts afspreekt dat hij stopt bij een bepaald signaal heb je controle op de situatie wat rustgevend werkt. Vergeet ook niet om rustig adem te blijven halen, dit helpt om jezelf onder controle te houden in stressvolle situaties. Dit kun je doen door je armen op je buik te leggen en rustig in en uit te ademen.  

Probeer je zoveel mogelijk te ontspannen tijdens de behandeling. Dit kun je thuis al oefenen. Dit kun je zittend of liggend doen met je ogen gesloten. Terwijl je dit doet moet je je proberen te focussen op een deel van je lichaam. Als je deze oefenen vaak doet en je er beter in wordt kun je het steeds beter inzetten om te ontspannen. 

Verder kun je met andere praten over wat je spannend vindt, dit is iets wat ook goed kan helpen voordat je een tandartsafspraak hebt. Je kunt vragen naar ervaringen van andere met de tandarts en aan de hand daarvan zelf een tandarts kiezen zodat je je meer op je gemakt voelt.  
Met het toepassen van deze tips moet een bezoekje aan de tandarts een stukje minder vervelend zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden