Tandarts tarief

Wie werken er in een tandartspraktijk Groningen?

Wie werken er in een tandartspraktijk Groningen?

Geplaatst op

Tandartsen raden aan om jaarlijks naar een tandartspraktijk Groningen te gaan voor een periodieke controle. Als je voor een controle of een gaatje naar een tandartspraktijk gaat, zie je meestal alleen de tandartsassistente en de tandarts. Tijdens een controle wordt er aandachtig gekeken naar de tanden en het tandvlees. De tandarts geeft deskundig advies over de verzorging van het gebit, maar stelt ook eventuele problemen vast. Wanneer een tandarts een probleem vaststelt, is de kans groot dat je doorverwezen wordt naar een specialist. Binnen een tandartspraktijk werken verschillende specialisten en deze specialisten zijn allemaal gespecialiseerd in een andere stroom binnen de tandheelkunde. Welke specialisten zijn er nu werkzaam in een tandartspraktijk? Onderstaand vertellen we er alles over!

Mondhygiënist: gebitsreiniging

De kans is aanwezig dat een tandarts je verwijst naar een mondhygiënist. De mondhygiënist werkt vaak in een tandartspraktijk Groningen. Deze specialist richt zich voornamelijk op mondverzorging en preventie. De specialist helpt bij het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen. Tandartsen verwijzen patiënten door naar de mondhygiënist voor een grondige gebitsreiniging. De mondhygiënist zorgt ervoor dat al het tandsteen en tandplak wordt verwijderd.

Orthodontist: beugels

In veel tandartspraktijken is een ook orthodontist werkzaam (dat is een tandarts, overigens). Het is een specialist voor de behandeling van scheve kiezen en tanden. Een orthodontist begeleidt de groei en ontwikkeling van tanden en kaken. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderen die naar een orthodontist worden doorverwezen voor een beugel, maar ook steeds meer volwassenen bezoeken een orthodontist in een tandartspraktijk voor een beugel. Veel volwassenen hebben namelijk niet de mogelijkheid gehad om een beugel te nemen in het verleden. Zelfs op latere leeftijd is het mogelijk om de tanden recht te laten zetten en dit kan allemaal bij een orthodontist.

Andere specialisten

Bij tandartspraktijk Groningen zijn nog veel meer specialisten werkzaam en deze hebben allemaal een andere taak. Voor mensen die extreem bang zijn voor de tandarts, is er ook een angsttandarts aanwezig in tandartspraktijk Groningen. Deze tandarts kan diverse behandelingen op een meer pijnvrije manier uitoefenen. Vaak is er ook een implantoloog te vinden in een praktijk en deze specialist is verder gespecialiseerd in implantologie, zo vervangt een implantoloog één of meerdere tanden met implantaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden